多功能會議中心,意大利 / Studio Botter + Studio Bressan

眺望遠山

項目標簽

類型:

非常感谢 Studio BressanStudio Botter 将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards Studio Bressan and Studio Botter for providing the following description:

该项目位于Agordo城郊一个有着丰富自然和人文高山景观的绿植区。虽然远离市区,但它与学校、休闲中心、基础设施等公共网络连接良好。同时,该建筑还能为当地社区的聚会、表演和娱乐, 以及各种级别的音乐会、文艺演出、会议、艺术展览和博览会等多种大型活动提供场地。

▼项目概览,overview

The project is situated in a green area outside the city center, in an alpine landscape featured by well recognizable natural and anthropic signs. Although positioned outside the urban settlement, it has a strong strategic nature and it’s well connected to the public network (schools, leisure centers, infrastructures). The building hosts several different functions, like get-together activities for the local community, shows and entertainment. It will be used for concerts, theatrical performances, conventions, conferences, art exhibitions and expos.

▼项目正立面,the front facade

该项目在Agordo的典型景观和城市形态基础之上创造出一种新的设计语言。其标志性的重复倾斜屋顶,从南到北构成了一道辨识度极高的景观标志。项目的设计灵感来自Agordinian山脉的典型建筑,采用木制框架和交叉支撑元素。将木材作为支撑结构,既考虑到环境的兼容性,又与从中获得灵感的阿尔卑斯建筑传统保持一致。

▼重复的倾斜屋顶, a repeated pitched roof

The project looks at Agordo’s typical landscape and urban morphology to create a new language. The structure is characterized by a repeated pitched roof which draws a recognizable sign through the landscape from South to North. The complex has been designed taking inspiration from the typical constructions of the Agordinian Valleys (tabià), with wooden frame and cross bracing elements. The supporting structure has been conceived in timber, both for environmental compatibility and consistency with the Alpine building tradition, from which it draws inspiration.

▼项目采用木制框架和交叉支撑元素,the complex with wooden frame and cross bracing elements

▼大型悬臂式屋顶,the large cantilevered roof

▼木质支撑结构细部,details of the supporting structure that has been conceived in timber

北立面和西立面被设计成朝向景观的大型透明玻璃幕墙,使人们可以从主厅眺望群山。东部和南部立面是不透光的,分别朝向倾斜的草坪和提货舱。玻璃幕墙上方的大型悬臂式屋顶可以保障游客的安全进出,同时也使得木质结构免受大气因素的影响。在夏天,它是建筑主厅的遮阳伞;在冬天则转变为一个大型的太阳能接收器,如此一来,整栋建筑的运营成本都得到了显著降低。

▼项目内部空间概览,the interior space

▼北立面和西立面被设计成朝向景观的大型透明玻璃幕墙,the North and West facades are designed to be large clear glass curtain walls facing to the landscape

The North and West facades are designed to be large clear glass curtain walls facing to the landscape, in order to allow the contemplation of the mountains from the main hall. The East and South elevations are instead blind and oriented respectively towards a sloping green area and the loading bay. Large cantilevered roof over the glass curtain walls protects visitors entrances and wooden structure from atmospheric agents. It also shield the main hall from direct sun during summer period and let solar intake during winter months, in order to reduce costs of cooling and heating ventilation.

▼东部和南部立面是不透光的,分别朝向倾斜的草坪和提货舱,the East and South elevations are instead blind and oriented respectively towards a sloping green area and the loading bay

网状结构作为该项目主要特点的同时,也定义了内部空间:一个可以通过屋顶形状来轻松识别的轻量建筑。

The structural grid is the project’s leading factor and defines the interiors: a light-weight construction, easily recognizable by the shape of the roof, the very distinctive feature of the building.

▼玻璃幕墙细部,details of the glass curtain walls

▼屋顶支撑结构细部,details of the supporting structure

▼建筑远景,distant view

▼选址图,site plan

▼平面图, plan

▼剖面、立面图,sections and elevations

Architect’s Firm: Studio Botter, Studio Bressan
Website: www.studiobotter.it  www.studiobressan.net
Contact e-mail: [email protected]  +393487417461
Lead Architects: Andrea Botter (1985), Emanuele Bressan (1985), Sandro Botter (1951)
Location: Agordo, Belluno – Italy
End of Works: 22/10/2018
Category: Multi-purpose building
Surface: 6.400 m2
Volume: 79.000 m3
Dimensions: 12 m x 57 m x 14 m
Photographs: Simone Bossi (www.simonebossi.it), Emanuele Bressan

More: Studio Bressan and Studio Botter

發表評論

隨機推薦工作 所有工作 ?

11选5之任选二技巧